Pavaje curte

Pavaje pentru curte si pavaje pentru gradina, la preturi extrem de avantajoase. Pavajele pot fi utilizate atat pentru infrumusetarea curtii, cat si pentru amenajarea gradinii intr-un mod deosebit si creativ sau pentru alei gradina, curte.

Recunoscute pentru calitatea lor impecabila, pavelele se disting prin rezistenta, finisaje atente, cromatica deosebita si forme interesante, care le confera un aspect estetic placut, dar si functionalitatea adaptata spatiilor. Sunt alegerea ideala pentru pavarea de zone pietonale, curti, alei de gradina, terase, drumuri de acces la dependinte, parcuri si piete.

Cum producatorii propun, in prezent, o gama extrem de variata de pavaje curte, alegerea solutiei potrivite poate fi, de multe ori, dificila. Totusi, pentru a veni in sprijinul dumneavoastra, am decis ca in cele ce urmeaza sa acoperim cele mai importante informatii legate de acest subiect. Printre altele veti cunoaste care sunt principalele tipuri de pavaje pentru curte, cum se monteaza, dar si cat costa un astfel de proiect. 

Ce sunt pavajele de curte?

In domeniul constructiilor, termenul de pavaje curte se refera la invelisul exterior sau materialul din care sunt create si finisate diferite suprafete ale curtii.

Printre altele, pavajele pot deservi amenajarii aleilor din curte, a trotuarului din jurul cladirii sau chiar a parcarilor. Asa cum veti descoperi in cele ce urmeaza, pavajele sunt, in general, de doua tipuri: naturale (din diferite sortimente de piatra) sau artificiale (din beton, in diverse forme). 

Principalele tipuri pavaje pentru curte

Asadar, pentru a putea alege intre principalele tipuri de pavaje curte, consideram ca este necesar sa le enumeram si sa detaliem cateva dintre caracteristicile lor principale.

Atentie! Inainte de a decide, insa, cu privire la solutia potrivita pentru dumneavoastra, este recomandat sa ne apelati pentru realizarea proiectului. De regula, calitatea solului, destinatia investitiei (terasa, platforma destinata traficului pedestru sau auto, etc.), precum si alti factori trebuie avuti in vedere pentru alegerea materialului corespunzator.

Acestea fiind spuse, iata care sunt principalele tipuri de pavaje pentru curte:

1. Pavaje clasice

Pavajele clasice sunt realizate, practic, din pavele de beton. Acestea sunt niste blocuri de beton, turnate in diferite forme si dimensiuni si care se pot asambla asemenea unui puzzle direct pe suprafata suport. Mai mult decat atat, cu ajutorul unor pigmenti industriali, pavajele pot fi produse intr-o varietate de culori. 

De retinut: Pavelele clasice sunt potrivite pentru proiectele rezidentiale si comerciale, destinate, de regula, traficului pedestru. 

2. Dale

Dalele din beton sunt una dintre cele mai recomandate solutii de realizare a pavajelor destinate traficului semi-intens. Acestea sunt realizate din beton armat, astfel ca suporta o presiune mai mare decat pavelele clasice. In ceea ce priveste forma, desi nu este o regula, acestea sunt, de cele mai multe ori, patrate sau dreptunghiulare, iar dimensiunile difera de la un producator la altul. 

De retinut: Dalele din beton sunt potrivite pentru pavarea rapida a platformelor destinate traficului intens, cum ar fi, de exemplu, amenajarea unei parcari in curte.